- Ingredientai
400 ml grietinėlės plakimui;
pora šaukštų cukraus;
keleta arbatinių šaukštelių citrinos sulčių;
želatinos (tiek , kiek naudotumėte 0,5 litro žele);
šaldytos arba šviežios uogos (man skaniausia su šaldyta trintų braškių mase, juodaisiais serbentais arba vyšniomis be kauliukų), jei uogų neturite, bandykite su raudonu sirupu;
200 g juodojo kartaus šokolado glazūrai;
vanilinis cukrus;
truputis pieno. - Gaminimas
- Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo, masę nuolat maišant
pilame citrinos sultis, uogų masę (pagal skonį - galima mažas uogas
tokias, kaip serbentai ar vyšnios, dėti netrintas, arba vadinamo
,,blenderio" pagalba pasigaminti iš jų tyrę). Viską gerai permaišius,
atsargiai pilame išbrinkintą ir ištirpintą želatiną. Štai ir viskas.
Pilame į formą ir dedame šaltai keletui valandų.Mėgstantiems
eksperimentus, galima pabandyti torto formą iškloti plikytais ar
biskvitiniais sausainėliais, turėtų būti irgi labai skanu. Glazūrai
tinka kartusis šokoladas, kuris tirpinamas su šlakeliu pieno. Glazūra
neturi būti labai karšta, kadangi tuomet tirpsta pats torčiukas.
Nepatyrusiam konditeriui mėgėjui (tokiam, kaip man) ne visada pavyksta
gražiai padengti šokoladu, bet pavargti verta, nes šokoladas suteikia
torčiukui pikantiškumo.
Skanaus :)
2013 m. vasario 7 d., ketvirtadienis
Valentino dienos tortas
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą