2013 m. vasario 7 d., ketvirtadienis

Valentino dienos tortas

 Ingredientai
400 ml grietinėlės plakimui;
pora šaukštų cukraus;
keleta arbatinių šaukštelių citrinos sulčių;
želatinos (tiek , kiek naudotumėte 0,5 litro žele);
šaldytos arba šviežios uogos (man skaniausia su šaldyta trintų braškių mase, juodaisiais serbentais arba vyšniomis be kauliukų), jei uogų neturite, bandykite su raudonu sirupu;
200 g juodojo kartaus šokolado glazūrai;
vanilinis cukrus;
truputis pieno.
           Gaminimas
Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo, masę nuolat maišant pilame citrinos sultis, uogų masę (pagal skonį - galima mažas uogas tokias, kaip serbentai ar vyšnios, dėti netrintas, arba vadinamo ,,blenderio" pagalba pasigaminti iš jų tyrę). Viską gerai permaišius, atsargiai pilame išbrinkintą ir ištirpintą želatiną. Štai ir viskas. Pilame į formą ir dedame šaltai keletui valandų.Mėgstantiems eksperimentus, galima pabandyti torto formą iškloti plikytais ar biskvitiniais sausainėliais, turėtų būti irgi labai skanu. Glazūrai tinka kartusis šokoladas, kuris tirpinamas su šlakeliu pieno. Glazūra neturi būti labai karšta, kadangi tuomet tirpsta pats torčiukas. Nepatyrusiam konditeriui mėgėjui (tokiam, kaip man) ne visada pavyksta gražiai padengti šokoladu, bet pavargti verta, nes šokoladas suteikia torčiukui pikantiškumo.
Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą